Web Analytics Made Easy - Statcounter

بیات منش گفت: به دلیل موقعیت جغرافیایی خاص استان زنجان که متأثر از حوادثی طبیعی، چون زلزله، لغزش و رانش زمین می‌باشد، از میان عوامل فوق، زلزله به دلیل شرایط ویژه و عدم امکان پیش بینی و شناخت دقیق آن از اهمیت زیادی برخوردار است.

او می گوید: لرزه خیزی و نحوه استقرار مراکز عمده جمعیتی استان شامل نقاط شهری و دهستان‌ها، بررسی لرزه خیزی و پهنه بندی استان از لحاظ خطر زلزله باید در دستور کار دستگاه نظارتی و اجرایی استان قرار گیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



۴۴ درصد از مساحت استان زنجان در پهنه با خطر بالای زلزله قرار دارد

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: ۴۴ درصد از مساحت استان زنجان در پهنه با خطر بالای زلزله، ۴۸ درصد در پهنه با خطر متوسط زلزله و تنها ۸ درصد از مساحت زنجان در پهنه با خطر پایین زلزله قرار دارد.

بیات منش می گوید: اتخاذ سیاست‌هایی همچون رعایت اصول مهندسی ساختمان در ساخت و ساز‌های جدید، جلوگیری از گسترش شهر‌های مستقر در پهنه با خطر بالای زلزله، مکان یابی سکونتگاه‌های جدید در نواحی با خطر پایین زلزله، آموزش مردم در هنگام بلایای طبیعی همچون زلزله می‌تواند در کاهش اثرات مخرب زلزله موثر واقع شود.

او گفت: مرحله دوم توسعه شبکه شتاب نگاری استان زنجان در دستور کار اداره کل راه و شهرسازی استان زنجان است و با مطالعه لرزه زمین ساختی و زمین شناسی و با در نظر گرفتن ضوابط از پیش تعیین شده مانند لرزه زمین ساخت، زمین شناسی منطقه، زمین شناسی ساختگاهی، توپوگرافی، خطر پذیری، سازه‌های مهم، تراکم کم دستگاه‌ها در بعضی مناطق و امکانات محلی، ۵ محل انتخاب و دستگاه‌های شتابنگار برخط تا ۱۵ تیرماه نصب و راه اندازی خواهند شد.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: فاز اول ۶ ایستگاه شتاب نگار برخط در شهرستان‌های زنجان، ابهر، آببر، سلطانیه، ماه نشان، ارمغان خانه در سال ۱۳۹۹ نصب شده است.

بیات منش می گوید: با آماده سازی زیر ساخت ایستگاه‌های شتابنگار شهر‌های قیدار، زرین آباد، چورزق، گیلوان، سلطان آباد، این مناطق به شبکه شتابنگاری برخط متصل خواهند شد.

به گفته او مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی مرجع مهمی در طراحی سازه‌های مقاوم و مدیریت بحران و زلزله در کشور است

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی به عنوان متولی شبکه شتاب نگاری زلزله در کشور، مرجع مهمی در طراحی سازه‌های مقاوم و مدیریت بحران و زلزله در کشور است.

او می گوید: از این رو با پیگیری‌های صورت گرفته، در فاز دوم توسعه، ۵ دستگاه شتاب نگار برخط نسل جدید ۶ دستگاه شتاب نگار دیجیتال در صورت آماده سازی زیرساخت ایستگاه‌ها در مناطق پرجمعیت و لرزه خیزی فاقد شتابنگار نصب خواهد شد.

بیات منش گفت: این دستگاه‌ها که جنبش زمین و حرکت‌های تکنیکی آن را رصد و اطلاعات را آنلاین در اختیار قرار می‌دهند، برای کاهش خطرپذیری و افزایش تاب‌آوری شهر امکان بسیار خوبی را فراهم می‌کند.

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان می گوید: در صورتی که مجموعه‌ای از دستگاه‌های شتاب‌نگاری در یک شهر و یا در یک ناحیه همزمان با رویداد زمین‌لرزه بزرگ بتوانیم داده‌ها را به مرکز مدیریت بحران منتقل کنیم، قادر هستیم بفهمیم که کدام بخش از ناحیه و یا شهر بر اثر این زلزله بیشترین شتاب را تحمل کرده و احتمالاً بیش‌ترین خسارت به آن وارد شده است.

او گفت: بر اساس این اطلاعات، نیرو‌های امدادی به مناطقی اعزام خواهند شد که بیشترین میزان خسارت به آن وارد شده است.

بیات منش  می گوید: طبق ضریب آیین نامه ۲ هزار و  ۸۰۰ مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی شتاب و لرزه منطقه وقوع زلزله توسط این دستگاه ثبت می‌شود و در مهندسی زلزله و راه اندازی سامانه‌های پاسخ سریع اهمیت بسیاری دارند.

۵۱۱ هکتار از بافت فرسوده در شهر زنجان قرار دارد

مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان گفت: این استان هزار و ۲۰۰ هکتار بافت فرسوده دارد؛  از این میزان ۵۱۱ هکتار در زنجان قرار دارد.

بیات منش می گوید: سهم بافت فرسوده زنجان نسبت به کل مساحت شهر ۸/۳ درصد، ابهر نیز ۸/۵ درصد، خرم دره نیز ۱۶/۳ درصد، شهر قیدار ۸/۸ درصداست.

او گفت: اگر بافت فرسوده‌ای دچار فرسودگی جمعیتی شود، بسیار خطرناک‌تر از فرسودگی کالبدی است و جبران حیات این بافت‌ها با مشکل روبه‌رو خواهد شد.

به گفته مدیرکل راه و شهرسازی استان زنجان یکی از دغدغه‌های راه و شهرسازی استان، نوسازی بافت‌های فرسوده و ناکارآمد است و مطالعات وسیعی برای بافت‌های فرسوده توسط این اداره انجام شده است.

بیات منش می گوید: در حال حاضر ۲۷ ایستگاه شتاب نگار زلزله دارد و  در صورت عملیاتی شدن زیر ساخت ایستگاه‌ها، تا ۱۵ تیرماه تعداد ۳۸ ایستگاه شتابنگار زلزله، از مجموع  هزار و ۵۷۰ ایستگاه شتاب نگار در  کشور را به خود اختصاص خواهد داد.

باشگاه خبرنگاران جوان زنجان زنجان

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: راه و شهرسازی شتاب نگار زلزله پهنه با خطر ایستگاه شتاب شتاب نگاری شتاب نگار دستگاه ها شبکه شتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۳۰۶۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تهدیدها را در توزیع برق به فرصت تبدیل کرده ایم

به گزارش خبرنگار مهر، محسن ذبیحی صبح چهارشنبه در آئین آغاز به کار بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های توزیع نیروی برق که در دانشگاه زنجان برگزار شد، با اشاره به اینکه امروز نگاه به حوزه توزیع تغییر کرده است، افزود: این تغییر نگاه به واسطه وضعیت ناترازی ناشی از بد مصرفی به دست آمد.

وی این وضعیت ناترازی را فرصتی مغتنم برای توزیع دانست و اظهار کرد: همین امر باعث شد تا نگاه خود را به این حوزه تغییر داده و نسبت به ایجاد تغییر در مدل‌ها و قوانین گام‌های بلندی برداریم که همین امر موجبات تبدیل شدن تهدید به فرصت را فراهم آورد.

این مسؤول در ادامه با تاکید بر اینکه امروز شبکه توزیع نیروی برق همانند گذشته نمی‌تواند به صورت سنتی مدیریت شده و به همین خاطر نیازمند گذر از این مدل و حرکت به سمت هوشمندسازی در این عرصه هستیم.

معاون هماهنگی توزیع شرکت توانیر با اشاره به اینکه سرمایه‌گذاری‌ها در حوزه توزیع برق بر اساس مدل جدید (هوشمندسازی) انجام خواهد شد، خاطرنشان کرد: یکی از رویکردهای اصلی در این حوزه، تمرکز بر مشارکت مردم بوده و این امر باعث افزایش تاب‌آوری شبکه خواهد شد.

ذبیحی با تاکید بر اینکه ضامن موفقیت در حوزه مدیریت انرژی، مشارکت و همراهی مشترکان است، عنوان کرد: در همین راستا پویشی در راستای جلب مشارکت مشترکان شبکه توزیع برق راه‌اندازی شده است.

گفتنی است، بیست و هشتمین کنفرانس بین‌المللی شبکه‌های توزیع برق به میزبانی شرکت توزیع برق زنجان در دانشگاه زنجان در حال برگزاری است و بیش از ۱۰۰۰ نفر از سراسر کشور از بخش دولتی صنعت برق، بخش خصوصی و دانشگاهی طی سه روز برگزاری این کنفرانس حضور خواهند داشت.

کد خبر 6094240

دیگر خبرها

  • ساعت پخش زنده بازی دورتموند و پاری سن ژرمن‌ از تلویزیون +شبکه سه و پخش آنلاین
  • ساعت پخش زنده بازی النصر و الخلیج ‌از تلویزیون +شبکه سه و پخش آنلاین
  • انتصاب در ساترا/ کریمان جایگزین حسام‌پور شد
  • ساعت پخش زنده بازی استقلال خوزستان و ملوان‌ از تلوزیون + شبکه ورزش و پخش آنلاین
  • تهدیدها را در توزیع برق به فرصت تبدیل کرده ایم
  • ساعت پخش زنده بازی پرسپولیس و سپاهان‌ از تلوزیون +شبکه ۳ و پخش آنلاین
  • ساعت پخش زنده بازی تراکتور و استقلال از تلوزیون + شبکه ۳ و پخش آنلاین
  • ساعت پخش زنده بازی تراکتور و استقلال از تلوزیون +شبکه سه و پخش آنلاین
  • برگزاری اولین نشست کمیته پایش، ارزیابی و بهبود شاخص های لجستیک
  • بهسازی ۲۱۰ کیلومتر از آسفالت آزادراه تبریز - زنجان